Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

O Σ.Δ.Υ. Μεσσηνίας στον 1° Αγώνα Δρόμου Ανατολικής Μάνης (Φωτογραφίες - Αποτελέσματα)

Αισθητή ήταν η παρουσία του Σ.Δ.Υ. Μεσσηνίας στον 1° Αγώνα Δρόμου Ανατολικής Μάνης «Χαρίλαος Βασιλάκος» που πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή 29/9/2013.
Τον αγώνα διοργάνωσε ο Δήμος Ανατολικής Μάνης, σε συνεργασία με τον Σ.Δ.Υ. Αθηνών και την All About Running απόστασης 26 χλμ. προς τιμή του Χαρίλαου Βασιλάκου, του 1ου μαραθωνοδρόμου νικητή στην παγκόσμια ιστορία τους αθλήματος και....
2ου Ολυμπιονίκη στον Μαραθώνιο στους 1ους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 1896.
H εκκίνηση του αγώνα πραγματοποιήθηκε στις 09:30 το πρωί από την Πλατεία Αθανάτων στην Αρεόπολη ενώ ο τερματισμός έγινε στο μαγευτικό Γύθειο στην Πλατεία Δημαρχείου, κάτω από τα χειροκροτήματα θεατών που είχαν κατακλύσει το σημείο τερματισμού και τη πλατεία.
Έντονη
ήταν και η παρουσία ξένων τουριστών αφού στο Γύθειο βρισκόταν και ένα κρουαζιερόπλοιο με 2100 τουρίστες. 

Στα του αγώνα τώρα, η διαδρομή ήταν αρκετά καλή με ελάχιστες δυσκολίες με πιο δύσκολη, αυτή του 22° χιλιομέτρου με 1 χιλ. κόντρα ανηφόρα, αλλά το μεγαλύτερο τμήμα της ήταν κατηφορικό.
Σύμφωνα
με τις πρώτες πληροφορίες οι συμμετοχές ξεπέρασαν τους 170 αθλητές από πολλά μέρη της Ελλάδος, ενώ ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας συμμετείχε με 25 αθλητές περίπου.
Οι
διοργανωτές στάθηκαν στο ύψος των απαιτήσεων του αγώνα και αξίζουν θερμά συγχαρητήρια.
Πολλοί εθελοντές
και μεγάλη επάρκεια από σταθμούς τροφοδοσίας με νερά και ισοτονικά νερά ανά τρία χιλιόμετρα.
Επίσης
σήμερα πραγματοποιήθηκε στις 10:00 π.μ και αγώνας δρόμου απόστασης 1 χλμ., για παιδιά δημοτικών και γυμνασίων με εκκίνηση και τερματισμό την Πλατεία Δημαρχείου.
Τέλος
ακολούθησαν οι βραβεύσεις των αθλητών ανά κατηγορία, ενώ η γιορτή έκλεισε με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια από καλλιτεχνικά σωματεία και κυρίως από παιδικά σχήματα.

Φωτογραφίες

Αποτελέσματα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου