Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

1ος Αγώνας «Navarino challenge» 2013

Αγώνες 6,5km, 21km,15km για ευαισθητοποίηση και ενημέρωσης για τα οφέλη της Μεσογειακής διατροφής και για την παιδική παχυσαρκία, με τον Dean KarnazesΠραγματοποιήθηκε το πρώτο «Navarino Challenge» όπου ο  Ελληνοαμερικανός υπερμαραθωνοδρόμος Dean Karnazes, έτρεξε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, και ήταν και ο πρεσβευτής του πρώτου μαραθώνιου ενημέρωσης για τα οφέλη της Μεσογειακής διατροφής που....
ακολουθεί ευλαβικά και ο ίδιος και της ευαισθητοποίησης για την παιδική παχυσαρκία (έχει ιδρύσει στις Η.Π.Α το KARNAZES KIDS) ενώ τέσσερα στα δέκα παιδιά είναι υπέρβαρα ή παχύσαρκα, ενώ έγινε το Σάββατο το απόγευμα στο Costa Navarino και ημερίδα ενημέρωσης. 
Η επιλογή της Μεσσηνίας είχε και συμβολικό χαρακτήρα, καθώς λόγω της βιοποικιλότητας της αλλά και της παράδοσής της, αποτελεί έναν από τους κορυφαίους εκπροσώπους της Μεσογειακής και υγιεινής διατροφής. 
Άνθρωποι όλων των ηλικιών είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν και να συμμετάσχουν στους αγώνες, για τη στήριξη αυτού του σκοπού.
Ο μαραθώνιος «Navarino Challenge» πραγματοποιήθηκε  σε τρεις διαφορετικές διαδρομέςσε διάστημα τριών ημερών -με τη συμμετοχή του
Dean Karnazes σε όλες -  το σημείο εκκίνησης του «Navarino Challenge» ήταν η Σιλίμνα Αρκαδίας, ο τόπος καταγωγής της οικογένειας του, η δεύτερη Αρχαία Μεσσήνη – Μεσσήνη ενώ η τρίτη διαδρομή Πύλος-   Costa Navarino.   
Ο Dean Karnazes αγωνίσθηκε με όλους  κατά την διάρκεια των αγώνων ενώ τίμησαν την εκδήλωση και  Έλληνες πρωταθλητές. Το Navarino Challenge  έγινε με την συνεργασία των   Δήμων Τρίπολης, Μεσσηνης  και Πύλου, με αρωγό το  ΣΔΥ Μεσσηνίας, και ΣΔΥΤρίπολης  και με την υποστήριξη της Costa Navarino 
Στο τέλος των αγώνων ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα των ελληνικών χορών και μαζί με όλους τους δρομείς δημιούργησαν μια ξεχωριστή  γιορτή και στη συνέχεια ο
Dean Karnazes τίμησε  όσους συμμετείχαν και στους τρείς αγώνες.

Ο 51χρονος
Dean Karnazes δεν είναι ο άνθρωπος που έχει  αποφύγει τις προκλήσεις:  Πριν από 7 χρόνια, έτρεξε 50 μαραθώνιους σε 50 συνεχόμενες ημέρες, από τη μια ακτή των ΗΠΑ, στην άλλη!! Έχει διασχίσει και τις τέσσερις μεγάλες ερήμους του πλανήτη, μεταξύ των οποίων και την Κοιλάδα του Θανάτου, το πιο θερμό σημείο της Γης, ενώ έχει τρέξει και με υπό του μηδενός θερμοκρασίες για να φθάσει στο Νότιο Πόλο, το πιο κρύο σημείο της Γης.
O
Dean Karnazes ήρθε στην πληττόμενη από την κρίση Ελλάδα, την γη των γονιών του με αποστολή αντοχής και ελπίδας. Σε δηλώσεις του ο υπερμαραθωνοδρόμος είπε:
«Έρχομαι με ένα μήνυμα. Και αυτό είναι ότι είστε καλύτεροι από όσο νομίζετε και μπορείτε να προχωρήσετε περισσότερο από όσο νομίζετε. Τα μόνα όρια που έχετε είναι οι δικές σας προκαταλήψεις για το τι μπορείτε και τι δεν μπορείτε να κάνετε».

φωτογραφίες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου